Händelserikt

Bra dag idag.

Pratade med en vän.
Tittade på en film.
Brorsan ringde, sa att han var i Luton och vi borde träffas. Inte mig emot. Så jag gick till hans hotell. sen satt vi bara där och pratade och tittade på bilder och fåna oss som vi brukar. Hur mysigt som helst. Saknar att h honom i närheten så att det är enkelt att träffa honom.
Sen var det ungdomsträff. Jag spelade massa biljard och vann en massa, sen blev jag skadad medan jag spelade luft hocky (skar upp ett litet sår på höger pekfinger). Hoppade i studsborgen och lyckades, bokstavligt talat, landa på näsan. Gjorde ont. Fem minuter senare vänder jag mig om mitt i ett spel och blir träffad av en boll rätt i ansiktet.
Superkul dag!

En vän tog sin examen idag också. Fick sin andra Master i typ datateknik. Jag vet att det är datorer, inte riktigt hundra på vad inom datorer. Men, ett stort grattis till honom.

Klar!!!

Jag hade två stora uppsatser att skriva den här terminen.
I förrgår lämnade jag in den första.
Igår lämnade jag in den andra.

JAG ÄR KLAR!!!!

Har en lektion ikväll, men sen, that's it, termin två klar, bara termin tre kvar. Innan dess: Påsklov!

Känner mig som om en enorm börda har lyfts av mig. Jag kan andas igen. Slappna av igen.

Så till den grad att butiksbiträdet i hörnbutiken lutade sig över disken imorse när jag var där och köpte mjölk, och undrade om jag precis hade vaknat, jag var långsammare och slöare i mitt tal än vanligt. Jag svarade: ja, och gick mot dörren. Då ropade hon att jag hade glömt växeln.

hmmm....

Lärare och uppsatser

Fick en kompimang av min lärare idag. Var och pratade med honom om uppsattserna vi håller på att skriva.

"You strike me as a clever woman"

Då får man vara glad. 

Dessutom sa jag nått bra under lektinen. För en gångs skull fick jag prata tills jag var klar med vad jag ville säga. Och när jag var klar sa han "Good". det säger han sällan.

Även om det är den mest stressade dagen på terminen så får man vara stolt när ens lärare berömer en när man tror att man inte har gjort så bra ifrån sig som man kunde på lektionerna, eller fått de betyg man ville ha.

Mina andra lärare, som jag hade förra terminen, berömde mig oxå idag. Jag var och hämtade en uppsatts som jag har skrivit men aldrig fått tillbaka och han sa att han var speciellt imponerad av inledningen av uppsattsen och att det märktes att jag hade lagt ner mycket arbete på uppsatsen. Sen frågade han hur lång tid det tog att göra uppsattsen. En och en halv natt sa jag. Då tittade han roat på mig. Så mycket jobb la jag ner.
Men jag tänkte mycket på den långt innan jag satte mig ner att skrivaden. Det är då jobbet görs antar jag.

Men jag är lite stolt över hur jag kan prestera uppsatser som får beröm av erfarna universitetslärare under bara en och en halv natt. Hoppas mina nuvarande uppsattser får samma bemötande.

Men jag är väldigt nervös över mina uppsattser. Jag skulle vilja ha ett enda A+ innan året är slut.

Jag ska till Norra Skottland!!!!!

Jag har precis beställt en endagsbussresa från Edinburgh till Norra Skottland. Jag ska se Loch Ness och Glencoe och hedarna och bergen och små bevarade byar. Ååååååh jag längtar!!!!!!!!!!!!!!

Oj, jag kanske ska förklara. En kompis från Uppsala kommer hit och hälsar på under påskhelgen. Jag ville göra en resa av något slag och hon hängde på. Jag började titta omkring på olika ställen att åka till, och det slutade med att vi bestämde oss för Edinburgh. Det blir tåg upp dit på långfredagen, endagsbusstur på påskafton runt omkring i Skottland, Gudstjänst och Edinburgh Castle på påskdagen.
Tillbaka till luton på måndagen.
På tisdag flyger jag hem till Sverige för en veckas besök.

Jag kommer ha ett helt otroligt påsklov!!!

Det blir inge bra det här.

Sitter här på sängen omgiven av böcker och papper med datorn i knäet. Det är tänkt att jag ska skriva och vara duktig. Men jag har ett problem. Jag kan inte få datorn att läsa en CD-ROM jag behöver. Den innehåller en engelsk ordbok. Den gör mitt liv så mycket enklare när jag pluggar. Men nu funkar den inte. Surt.

Det jag inte gillar med dn här uppsattsen är att min lärare är så fokuserad på reglerna i lingvistiken att jag känner det som om jag inte kan skriva med hjärtat i den här uppsattsen. För varje gång som jag säger något av hjärtat i hans lektioner blir jag alltid sågad och jag känner mig mer och mer som en idiot för varje gång jag har lektion med honom.
Jag har ett speciellt intryck av Lewis, men det känns som om jag skriver vad jag verkligen hittar och ser när jag analyserar texter av C. S. Lewis, det kommer inte anses som lingvistik utan dumma åsikter.
Så jag vill inte göra denna uppgift, för jag vet att den kommer bli sågad. Allt annat från mig blir sågat.

Det är inge lätt jobb att vara student.

Varje människa är ett under

Det var dopförrättning idag på söndagsmötet. Fem personer döptes. En av dem var bara elva år.

När de har dop i min församling låter de alltid dopkandidaten först ge sitt vittnesmål innan de kliver ner i dopgraven.
Den första som klev ner har ett otroligt vittnesbörd. Hon växte upp i katolsk skola och hon trivdes inte, så efter att hon var klar i skolan satte hon aldrig sin fot i kyrkan på tio år. Hon gifte sig ung och var lycklig tillsammans med sin man. De var mycket för sig själva, hade inte särskilt många vänner. En dag knackade grannen på och frågade om de ville följa med till kyrkan. De tackade artigt nej.
I fem år höll det på, hon frågade, de svarade nej.
Sen, en vacker dag för ungefär ett år sedan, ser hon sin mans statusuppdatering på Facebook. Han skriver att han har beslutat att lämna sin fru och flytta in hos sin flickvän.
Hon visste inget.
När han flyttade ut, frågade grannen igen - och den här gången följde hon med till kyrkan.
Där fick hon träffa trevliga människor och hon kände sig välkommen. Så hon kom igen. Och igen.
Snart började hon följa med till cellgruppsmöten. Hon ställde frågor och läste bibeln.
Nästan ett år efter att hon först kom till kyrkan, för bara någon månad sedan, gav hon slutligen sitt liv till Jesus.
Hennes liv har blivit upprättat det här året och idag är hon en överlåten medlem i församlingen som älskar Jesus. Idag valde hon att begrava sin gamla människa.  

Det andra starka vittnesbördet var den lilla elvaåringen. Hela hennes liv är ett mirakel. Hon har varit sjuk sedan födseln. Det var en svår graviditet och födsel. Och var ofta på sjukhus. Men hon växte, och bara några år gammal förstod hon ändå att hon behövde förbön. Så ledarskapet kom och bad för henne, och de fortstte att be. Varje vecka blev hon helad för något. En sak efter den andra. Vecka efter vecka. Idag är hon frisk och hennes ansikte strålar av liv.
Idag bestämde hon att vandra med Gud för resten av livet.

Varje människa är ett under.

Hittat den!!!!

Det har varit en bra dag. Jag har återfunnit två saker som har varit försvunna ett tag nu.

1. Min mp3-spelare. Den har varit borta i mer än en vecka. Jag var inte ororlg, för jag hade räknat ut att jag har minnen av att den alltid följde med hem från de sista gångerna jag kommer ihåg att jag använde den. Så den var tvungen att vara någonstans här i huset.
Och det var den! Den hade åkt ner bakom sängen.

2. Mitt svenska bankkort. Samma sak där, jag visste att det var här hemma. Tar det aldrig ur plånboken annars och jag använde det här för ca tre veckor sedan. Så det måste vara här i rummet någonstans.
Jag har letat under varje möbel utan att hitta det.
Idag hittade jag det i min egen kontorslåda.

Ni kan tro att jag känner mig lättad.


Vilse

Imorse var jag tvungen att gå till hörnbutiken och köpa mjölk innan jag kunde få någon frukost. När jag klev ut genom dörren ser jag att gatan är blöt och så fort jag kliver ut från taket känner jag att det duggregnar. Och det kändes så fräsht. Varm och frisk luft, sjungande fåglar och ett uppfriskande regn.
Så jag gick till affären, köpte frukost och tog en promenad med picknick iställlet för att gå hem och äta.
Luften kändes ren, väldigt få människor var ute på grund av vädret och man hörde nästan inte alls det eviga brummandes av traffiken.
Jag gick upp en gata som jag aldrig har gått på förrut även om den är bara några få hundra meter från min egen. Den var brun som alla andra gator i Luton. Brun väg, bruna hus, bruna staket. Jag kom ifatt Pastman Pat, en brevman som gick samma väg som jag och delade ut post, och en man som var på väg ut med sin hund på morgonpromenad. Hunden skällde på mig. Det fick mig att känna som om jag var hemma där det alltid är nån hund någonstans ute och går. 
Det var en vacker morgon.

När jag kom fram till slutet av gatan inser jag: jag är vilse.
Varje gång jag går mot den riktningen av stan går jag vilse. Det slår aldrig fel! Så nu för tiden går jag sällan däråt. Men imrose gick jag däråt. Och gick vilse. Men det ar ett fint område, så jag gick och tittade på hus. Fick försöka räkna ut bästa riktning att gå mot. efter många svänga och gissnaingar stod jag plötsligt på min egen gata. Först då kände jag igen mig.
Jag har nog ärvt en hel del av min mors brist på lokalsinne.


En vän som var här förra påsken på besök kommer och hälsar på mig igen några dagar. Ska bli  kull! Vi åker nog norrut. funderar lite på Lake district eller Edinburgh. Vi få se.
Snart fyller jag år. Vet inte vad jag önskar mig. Mest vill jag nog ha en bra dag. Med nära vänner och familj. Men de är inte här.

Sista veckan

 Sista veckan på terminen. Som väntat ska allt hända den här veckan. Och jag som börjar bli en normal person igen efter att ha varit riktigt nere och kraftlös ett bra tag nu.


Men det är okej. Jag har humöret i behåll. Gud är fortfarande god och jag är fortfarande Hans favorit. (Han måste ju ha nån till att pigga upp Hans vardag)


Denna vecka ska jag:


·         Skriva en uppsatts på 2500 ord där jag analyserar texter

·         Skriva en till uppsatts om grammatik och min egen framgång i den.

·         Transkribera en sångtext.

·         Skriva en rapport

·         Skriva summeringar av några texter

 

Så det är jobb jobb jobb. Men som sagt var, humöret är uppåt.


Var är de sju dvärgarna då?

Jag tror jag bor granne med den manliga versionen av Snövit.
Har hört honom jobba och banka i huset hela dan medan han med jämna mellanrum visslar en liten glad ton.

Wissle while you work (vissel).......

Snart kommer väl frun hem från gruvan och sen ska de sjunga glada löjliga visor i källaren och alla grannskapets katter och hundar står och hänger i deras fönster.

Snopet

På morgonen packar jag min ryggsäck och tar med mig datorn. Det blev ingen lätt packning precis. Tar med alltihop och går till söndagsmötet.
Direkt efter mötet knatar jag iväg till Universitete och sätter mig i biblioteket för att skriva en uppsatts.
Kämpar ett tag med att få el till datorn. Får t.o.m. byta skrivbord för att få elen att funka.
Kollar min mail lite snabbt (så snabbt som går på den sämsta uppkopplingen sen 1993) och tar sedan fram böckerna för att börja skriva.

Och upptäcker att jag har tagit fel block. Alla mina papper är hemma i det blåa blocket, inte det röda.

Så nu ska jag packa ihop och gå hem igen.
Snopet.


Busted

Brorsan kom hem från Indien igår morse. På kvällen var han och hälsade på hemma hos mig några minuter för at säga hej innan han äntligen fick åka och sova. Också för att lämna presenten han hade köpt till mig. (Har jag inte världens finaste bror?)
Han hade köpt en jättefin sjal i många vackra färger. Kände mig lite som Josef i bibeln.
Den luktade så gott. Den luktade ny. Den luktade som.....


.... nyköpta kläder från Kappahl eller H&M.


hmmm


Får en att undra. Var blir kläderna i de stora klädkedjorna gjorda?

... och upp igen...

 Igår satt jag större delen av dagen i biblioteket och studerade C. S. Lewis språkanvändning. Jag håller på att samla material till en uppsatts. I timmar satt jag och funderade över betydelser bakom ordval och letade upp små referenser till andra böcker han skrivit och läst, reflekterade över användningen av punkt, komma, parenteser och bindesträck och hur han lät grammatiken och ordval i karaktärernas repliker ge läsaren en bild av vilken sorts person detta var.

 Detta är ganska så ointressant för er, men jag har en poäng. Bara vänta.

När jag sen kom hem ganska så sent på kvällen var jag trött i huvudet. Så jag tänkte stänga av dessa tankar om Lewis som nu flög runt i mitt huvud, genom att läsa en bra bok om något helt annat.

Den Gäckande Nejlikan av Baronessan Orczy fick det bli. En av mina absoluta favoritböcker genom alla tider.

Ett problem bara. Jag har suttit och skurit sönder och analyserat en bättre författares text och språkanvändning i timmar. Så nu kan jag inte läsa denna bok utan att göra det samma med den. Och hittar en massa saker som var konstiga och slarviga och ger ett konstigt intryck av karaktärerna. Det mest uppenbara är att dessa karaktärer som ska föreställa de högsta i samhället, deras talspråk har förkortningar och grammatiska fel man skulle hitta i arbetarklassen, och de franska karaktärerna har samma dialekt på engelskan som de engelskfödda har.

Så nu är den boken nedgraderad.  Historien är fenomenal, men den förtjänar en bättre författare. 

Efter detta så var det i alla fall dags att släcka och sova.
Och tankarna börjar snurra. Runt allt mellan himmel och jord. Ord jag träffat på under dagen som jag inte visste exakt hur jag skulle tolka, hur jag ska lägga upp uppsatsen, hur jag ska planera mitt påsklov, hur man på bästa sätt skulle kunna skriva ett filmmanus till Röda Nejlikan så att den skulle tilltala dagens publik, hur ser mitt liv ut om fem år och några ämnen till. 

Efter nån halvtimme gav jag upp. Jag var mer klarvaken än jag varit på flera dagar. Så det var bara att kliva upp.

Och ta fram böckerna. Så, fram med Narnia och ordbok och Encyklopedi och sätta igång och jobba.

Halv fem var jag trött nog att somna. 

Aaaahh! Livet som student.


Not again!

Igår kväll när jag kom hem från skolan försökte jag gå ut på nätet och kolla min mail, men det ville inte funka. Det visar sig att nätet är nere för flera vi känner. Antagligen är det någon server som är nere. Vilket verkligen stinker för jag är helt beroende av internet. Vem är inte det i min generation?

Tack vare denna server har jag missat ännu ett elevrepresetationsmöte på universitet. De skickade ett mail igår kväll att mötet var flyttat till halv två idag. Jag kunde inte se det mailet förrän idag halv tre. Jättebra! Förra mötet var jag sjuk, det här mötet missade jag på grund av en server.

Så nu får jag sitta i biblioteket och använda skolans internet, som är så överfyllt av trafik att det knappt går öppna googles förstasida ens.

Alltid är det nått.


Tröstpris och seeega tonåringar

Fick veta mitt resultat på min senaste uppsatts idag. Inte så bra som jag hade hoppats på. Därför jag var lite deppig när jag gick hemåt efter skolan. Så jag svängde in på röda korset.

Förklaringen till det är att man alltid kan hitta bra second hand-böcker där inne jättebilligt. Och idag tror jag att det var den helige Ande som skickade in mig för att titta. Jag hittade böcker jag har önskat mig i många år!

 

Jag hittade:

·         Northanger Abby, Jane Austen

·         Persuasion, (Övertalningen), Jane Austen

·         Pride and Prejudice (Stolthet och Fördom), Jane Austen

·         Sense and Sensibility (Förnuft och Känsla), Jane Austen

·         Thank You, Jeeves, P G Wodehouse

·         The Elusive Pimpernel (Den Gäckande Nejlikan) Baronessan Orczy

·         The Jungle Book (Djungelboken), Rudyard Kipling

 

För det första: Austenböckerna har jag önskat mig i år och har aldrig lyckats hitta dem. Nu står de alla på en och samma hylla och ler mot mig. Och de är på engelska. Det blir en annan upplevelse när man läser en bok på det språk den blev skriven på.

Wodehouse och Kipling har jag fått lära mig i skolan är stora namn i den brittiska litteratur, så köptes bara av anledningen av att det ska vara mästerligt språk.

Röda nejlikan är ”enligt min rrrringa åååsikt” (JAJAJA vi har inte riktigt tid med den nu) en av de bästa hjältarna i litteraturhistorien. Han vinner med huvudet, inte musklerna. Och den här boken som jag köpt idag är den bästa i hela serien.

 

 

Ja, ni som fortfarande läser (det är annars lätt att sluta läsa halvvägs genom en sådan här text), jag måste få berätta om de segaste kassörskorna jag någonsin har träffat på tror jag.

När jag i affären tillslut hade bestämt mig för att nu fick jag inte titta efter fler böcker, det skulle bli för mycket böcker på en och samma gång, så tog jag min lilla hög med böcker och gick mot kassan. Där stod en ung tjej och en kille i tjugoårsåldern.

För det första är det inte en människa i kö, och de gör ingenting, men jag får ändå stå där vi disken och vänta innan de ens tittar på mig. Tjejen, som är den som står vid kassaapparaten, börjar räkna ihop böckerna. Hon räknar dem minst tre gånger innan hon börjar slå in dem på maskinen, under vilket hon räknar dem två gånger till. Och hon tar gooood tid på sig. Fortfarande har hon inte sagt ett ljud till mig, inte ett hej, eller Är det bra så eller något annat. Bara trycker på sin maskin. Och jag tror hon tryckte in fel några gånger också. Hur svårt kan det vara?

Under tiden stod då denna kille där. Han stod med armbågen lutad mot disken och glor ut genom fönstret med halvsovandes ögon. Han såg halvdöd ut.

När så tjejen höll på att närma sig att ha slått in allt i kassan för andra gången och nästan närmar sig en slutsumma, då mumlar grabben ”vill du ha en påse?” och jag svarar ja tack, allmänt irriterad vid det här laget.

Då tar killen fram två minimaliska påsar, ungefär den storleken man får på apoteket när allt man köper är en liten låda Alvedon. Ner i dessa påsar trycker han mina stackars böcker. De blir så fulla att handtagen knappt går att få ihop. Man tycker ju att till sju böcker kan man kosta på sig en mer normalstor påse. Nej, jag fick traska ut därifrån med en liten fullpackad påse i varje hand. Såg väl ut som om jag hade storshoppat i barbiedockornas värld.

Jag tror inte att de anställer folk baserat på deras IQ på det där stället.

 

Men de har billiga bra böcker! J


Helgens redogörelser

Lördag.

Vaknade av att mobilen ringde. Ett indiskt nummer. Tänkte inte betala hundra kronor i minuten för det samtalet, så jag stände av. Trodde i min yrvakenhet att det var nån som drev med mig. Det har man ju råkat ut för förr. Först när jag hade stängt av insåg jag att det antagligen var brorsan som ringde för att prata lite. Han är på semester i Indien. Men vid det laget var det redan för sent.
Tvättade på tvättomat. Jag och en kvinna med ett väldigt irriterande barn, som hon inte la två fingrar i kors för att få pli på, delade utrymmet. Jag läste brev skrivna av C.S.Lewis. 
Gick hem med tvätten, plockade iordning på rummet.
Och sen var orken slut och bröstontet som förföljt mig ett tag nu satte in. Sen var jag däckad resten av kvällen. 
Var sugen på nått lite nytt den kvällen, så jag köpte hem kinamat. 
Som resultat vaknade jag med världens halsbränna klockan tre på natten.Söndag

Vaknade, ser att himlen är blå och att solen skiner och det är i största allmänhet en helt otroligt vacker dag. Så jag tänkte, jag gör mig iordning fort, så kan jag ta en promenad innan mötet börjar.
Satte på datorn för att kolla mailen lite snabbt.
Och ser på googles temabild för dagen att det är Vasaloppet idag.
Ja, sen var jag fast. Jag har missat Vasaloppet de senaste två åren. Jag tänkte inte missa det tre år i rad. Där går gränsen.
Inte förrän framåt två lyckades jag slita mig från datorn.
Ja, sen har jag gått här hemma och vankat hela dan. Inte gjort något speciellt.
Fast en sak hände som var fantastisk. Mina grannar hemma i Sverige ringde och berättade att deras äldsta son har fått en dotter idag.
STORT grattis till de nyblivna föräldrarna.
Sen nu ikväll såg jag en insekt. Och insåg genast att jag inte alls vill att sommaren ska komma. Det är för mycket insekter under sommaren.

Förresten, ni som har fått följa följetången "den svenska isglassen i den engelska förpackningen" (alltså jag som fryser tårna av mig i mitt engelska icke isolerade hus), jag är glad att få meddela att sakteliga, mycket sakta, börjar det bli lite lättare att leva för varje dag som går. Sakta sakta börjar vädret bli snällare och huset varmare. Och jag har börjat återfå känseln i mina tår.
Nästa vecka hoppas vi kunna meddela om näsan har tappat sin blåa färg eller inte.
To be continued....


Lördag


Lördag. Veckans höjdpunkt

En dag då man kan ha lite kul. Åka på utflykt. Träffa vänner. Gå ut.
Lördag, en dag då man kan slappna av och bara finnas till. En dag då man kan...

tvätta.


Våran tvättmaskin är trasig. Så vill man ha rena kläder nu får man spendera lördagsförmiddagen på en tvättomat Precis som gamla tider när man spenderade halva dan nere i Bury Park och tvättade sin egen och brorsans tvätt varannan lördag. Satt på tvättomaten och tittade på folk och tvättmaskiner i två timmar.

Mmmm.... jag längtar.  Inte.

Den som vill vara fin får lida pin.

Himm-el-ri-ket äär näääääraaaa

Om du känner dig trött och sliten och som om inget är värt att lägga ner energi på, då har jag lösningen för dig. Gå till frisören och fräsha upp dig själv. Och allra helst till en frisör med massagestol.

Beställde tid på en frisörsalong förra veckan. Jag har gått och spanat efter en moderna salong ett bra tag nu och jag har bara hittat små lådor till salonger där de klipper "herrar och barn".
Men nu äntligen har jag hittat en som jag kan godkänna.
Så idag var det dags. Och jag upptäckte att det var värt all väntan.
För när hon skulle tvätta mitt hår, vilket jag älskar när dom gör, då upptäckte jag en total spabehandling. Till och börja med höjde hon upp mina fötter så där satt jag med fotpall. Fick mig att önska att jag hade valt ett par snyggare skor.
Och sen sa hon "jag sätter på massagen, säg till om du inte tycker om den".
Och där satt jag. Tio minuter i himmelriket. Mjuk stol, fotpall (jag blundade av välbehag så jag slapp titta på mina smutsiga skor) någon som masserar min hårbotten på ett väldigt proffsigt vis och samtidigt får jag ryggen masserad. 
Aldrig förr har jag önskat att jag hade smutsigare hår.

RSS 2.0