Spookey......

Igar morse sa ringde klockan vid vanlig tid. Jag snoozade nagra ganger innan jag gnuggade somnen ur ogonen och vande mig runt i sangen for att stiga upp. Och sag: min sanglampa. Det ar en fotlampa som star pa mitt nattduksbord. Men nu stod den inte pa nattduksbordet. Den stod pa golvet. Stod upp. Inte liggande som om jag rakat sla ner den i somnen. Utan stod upp som i att nagon har lyft ner den.
Dom om min forvaning. Hade jag sjalv gjort det i en konstig drom? Men jag hade ingen kansla av att jag hade dromt konstiga drommar, det hade varit en lugn natt. Det maste vara brorsan som har velat braka med mig.
Sa jag kliver upp, ser att det lyser pa hans rum och knackar pa och kliver in.
Jag citerar vart samtal.
Jag: "Far jag stalla dig en fraga?"
Brorsan: "Ja, om jag far stalla dig en forst. Varfor har du flyttat pa min lampa."

Da fick jag en chock. Nar brorsan vaknade sa stod hans sanglampa mitt for sangen, mitt pa golvet.Och inte vid huvudet pa sangen som den annars gor.
Alltsa har nagon gatt och flyttat pa vara sanglampor. Ingenting annat. Bara sanglamporna. Inget annat. Dorren ar last, vi ar dom enda med nycklar hit. Ingen annan kan ha varit har.
Som att leva i en av spokhistorierna vid lagerelden.
Var mest lagiska gissning ar val att brorsan har varit uppe och gatt i somnen. Det later som nagot han skulle kunna gora bara for att braka lite. Men det ar som sagt bara en gissning. 


Fredagen var en valdigt intressant dag. Det borjar med lamphistorien. Sen var man pa kontoret, kom hem, gjorde middag. Och sa var det ungdomstraff i kyrkan dar vi nyligen har blivit del av ledarteamet.
Vi skulle ga till  parken och leka lekar. Och brorsan beslutade sig for att nu skulle det inforas lite svensk kultur i engelsmannen och han tar och tillverkar ett kubb och lar dom hur man ska spela det.
Det var sa kul! De gillade det verkligen. Jag och brorsan var pa var sitt lag for att kunna lara dom reglerna.
Och det stora hander: MITT LAG VANN OVER BRORSANS! Han forlorar aldrig pa kubb. Han ar kubbets mastare. The Joda of Kubb
Men for att vara arlig hade det inget att gora med oss tva. Vi lat mest de andra spela. Men anda!!!!!!!
Fast han vann stort i nasta spel.

Tredje intressante detaljen denna da, ar att medan vi stod dar och spelade sa blir det en kraftig rokutveckling pa baksidan av alderdomshemmet som ligger bredvid denna park. Vi tror val att de eldar skrap, for det hors inget larm eller natt sant. Sa vi spelar vidare.
Men joda, snart kom brandbilen.
Det var en riktig brand pa ett alderdomshem! Det som inte far handa, de stora skracken.
Men den verkade inte vara sa falig. Brandilen akta snart ivag igen.

Den natten sov vi gott och djupt. Och alla lampor stod pa sina platser nar vi vaknade.


Kommentarer
Postat av: Syrran

Hum.... Ja, det är inte första gången i det Arrenska släktet som saker flyttar på sig helt oförklarligt nattetid... Hummm.... Jag skulle gissa på att det var David som lommade runt... Ligger i generna...

2009-05-11 @ 13:16:35
Postat av: Emma

Skulle va kul att veta vad han hade drömt om det var David som gick runt och flyttade lampor, lixom, alla lampor är ivägen! flytta på dem!

2009-05-12 @ 15:41:37
URL: http://emange.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0