zzzzzzzzz...... ja, jag vill det i alla fall

Bara sa att ni vet.

Inte for att ni behover veta. Men for att jag vill att ni ska veta.

Jag ar trott. Pa en hel dag har jag inte fatt nagot gjort. Vad bra va?

Annars haller jag pa att planera nasta manad. Jag ska aka hem en vecka. Halsa pa. Och gora hogskoleprovet.
Och sa far jag besok. Min kompis fran Uppsala ommer och ha;sar pa under paskveckan. Antligen nagon att upptacka London tillsammans med. Brorsan har redan sett det mesta sa han ar inte riktigt intresserad.

Kara nan. Jag sover med oppna ogon. Jag kan inte minnas nar jag senast var sa har trott. Jag kan inte tanka ordentligt,

God natt.

Vår!!!

Våren har börjat komma till Luton. 
Man kan hitta stora tuvor av snödroppar lite överallt. Videungen är som mjukast och vackrast nu. Fåglarna sjunger för mig när jag går till jobbet på mornarna. Påskliljorna står redo att blomma ut. Solen skiner allt oftare och det blir varmare och varmare för var dag.
I lördags var jag ute och gick nästan hela dagen. Jag bara njöt av hur vackert det är här.
Jag klagar mycket på att de bara använder tegel och att alla hus ser likadana ut. Men när träden brjar slå ut och gräsmattorna blir gröna ien ser man hur vackert det här landet faktskt är. Det är stora fällt av grön grön gräsmatta omringat av stora mäktiga ekar. Pelarhallar av smäckra björksammar omgivna av snödroppar. Tallstamar helt täckta av murgröna.
Murar täckta av murgröna. Gräsmattor täckta av murgröna. Häckar täckta av murgröna. Hus täcka av murgröna. Ja ni kanske förstår vart jag är på väg.
Detta är murgrönanas förlovade land. Det är murgröna vart du än tittar. Och det gör alla de bruna tegelhusen vackra och levande.

När jag var ute och gick såg jag en annan sak också.
Jag såg min första rugbymatch. De spelade i parken.
Och jag säger bara en sak.: Ameriansk fotboll - släng dig i väggen!

Tänk dig amerikansk fotboll. Fast tre gånger värre våld. Ta sedan bort alla sorts skydd. Sen tänjer du lite på reglerna om hur hårt ett slagsmål måste vara innan domarn kan avblåsa. Lägg till lite livsfarliga regler som kan ge dig bollen två sekunder tidigare till priset av din lagkamrats nacke. Där har du Rugby.
Väldigt roligt att titta på. :D

Nu behöver jag se en cricketmatch också.

Jag är.... vad då?

Jag hatar att skriva självbeskrivningar. Jag vet aldrig vad jag ska skriva. "Jag är en flicka på tjugo vårar. Jag är glad, trevlig och ambitiös." Låter som en anställningsintervju för en chearleader a la Senior.  

"Jag kommer från Sverige" Jag ser ju framför mig en blond tjej i läderhosen (fråga mig inte varför) som kallas Inga och trippar fram på lingontuvor. "Sussilull och Sussilooo........"

Självbeskrivningar är hopplösa att börja, motståndsfulla att skriva och omöjliga att avsluta.
Jag har suttit i tre timmar och försökt beskriva mig själv.
Jag har fått fram en tredjedels dataskriven sida. Och allt är bara smörj.
Om jag skickar in den där versionen kommer jag (jag är generad att säga det men sanningsenligt här nu då) IGEN, bemötas med: "Ja det var du som skrev det där lustiga brevet."

I det här fallet skulle det bli: "Ja, det var du med isbjörnarna." För av någon anledning var den enda avslutning jag kunde komma på var att skriva: "Nej, vi har inte isbjörnar fritt gående på gatorna." 

Jag behöver hjälp.

Franska

Min kär mor skickade en länk till mig om utomlandsstudier.
Det visade sig vara väldigt fina och bra spåkkurser.
Jag tittade runt lite och nu är jag helt sjuk efter att få åka till Frankrike ca två månade eller så och gå en språkkurs. Jag tror att Vichy är det bästa stället. Riktigt franskt, vackra gamla hus, vacker natur, bra skola, vettigt pris. (Det är dyrt ska ni veta.) 
Oh, det skulle vara så kul att få åka!!
Men jag vill inte resa själv.
Så min stora fråga är: Någon som vill följa med? Vem som helst! De tar emot alla varianter av kunskap. Var inte rädd. CSN ger lån. Vem som helst!!!
SNÄLLA!!!!
Svar på "Upprop"

Till alla er som kommenterade:

Tack! Och bra jobbat.

Nu har jag kraft att skriva ett tag till.

P.S. Vem är Anonym?.

Upprop

Okej. Upprop.

KOMMENTERA!!!

Det blir sa trakigt att skriva nar det kanns som att ingen laser.

Tack

Den var grön...

Jag blev så full i skratt igår.

I flera dagar nu har parkeringplatsen vid kontoret varit full av snö. Bilar slirar runt där och flera har fastnat över natten.
Här om dagen när en av tjejerna kom till jobbet på morgonen så lyckades hon få upp sin bil på en isklump på parkeringsplatsen. Däcken bara snurrade i luften. Hon kom ingenstans. Så en kille på kontoret gick ut och skulle hjälpa henne. (Alla vi andra stod i fikarummet med varsin kopp te i handen och tittade på.) Efter en stund kom han in efter verktyg. "Man tager vad man haver, sa Kajsa Varg." En stund senare går han ut med en promenadkäpp av trä som någon har donerat.
Så där stod han på knä och försökte slå sönder isklumpen med sin käpp. När blien äntligen får grepp och kan köra iväg, gasar tjejen på rejält för att inte fastna igen. Hon siktar på utfarten och gasar på. Efter kommer killen, hejar på henne.
Med käppen svängande i luften.
Han såg väldigt rolig ut. Lång och spinkig. Svängande ben som hoppar mellan isklumparna. Armar och käpp svängande i luften.
Vi skrattade så att vi nästan (Gud förbjude) spillde ut vårat te.


Så igår kommer den här tjejen in på kontoret från fikarummet. Och med lättnad i rösten berättar hon att det är en plogbil på parkeringen och plogar bort snön.

Alla blev jätteglada.

Och jag var bara tvungen att få se den. För under hela denna vecka som det har varit snökaos här i England och det har fallit så mycket snö ( hela åtta cm sammanlagt), så har jag inte sett en enda plogbil.
Eller rättelse. Jag såg en på nyheterna på TV. Så det finns anledning att tro på deras exictens.
Så, jag var i alla fall bara tvungen att se en plogbil i England.
Så jag går ut i fikarummet med de andra.

Och vad ser jag?
De hade satt en plogskiva på en åkgräsklippare.

Suck!!!!


As i'm speaking...

Jag börjar bli väldigt förtjust i engelska uttryck.

Jag sitter i fåtöljen hemma i vardagsrummet i lägenheten och tittar ut. Där faller snön tätt. Stora tunga blöta flingor. Detta är nu det tredje tunga snöfallet den här veckan. Och stackars UK har kris.

Igår när vi vaknade var låg det tre centimeter snö på marken. Det var en olycka på motorväg M1 vilket bildade köer. Det var kö ända ner till oss, ca två kilometer från rondellen som binder oss ihop med M1:an. I princip hela Luton stod still igår. En resa upp till flygplatsen härfrån som annars tar ca fem minuter tog rorsan två timmar. Själv fick jag ta snödag, för ingen på mitt kontor kunde ta sig in, och jag har ingen nyckel så jag kan inte ta mig in även om jag kunde ta mig dit.

Idag då.
Vid halv sex imorse (engelsk tid) satte en bil igång att tjuta utanför så jag gick upp och kollade vad det var som hände. Då var det knappt någon snö på vägarna.
När jag sen gick upp en timme senare så började snön vräka ner och genast hör man på radion "Stor olycka på i korsning 10". Precis ovanför oss. Samma ställe somfick våran gata att stå still igår. Så brorsan åkte nästan direkt när han hörde det. Jag hoppas han tar sig fram till flygplatsen idag. Igår var det sån kö upp ill flygplatsen, fast den var stängd, att folk övergav sina bilar på vägarna och drog sitt bagage med sig genom blötsnön för att hinna med sina flyg. Som antagligen var inställda.
Själv sitter jag och väntar på att mina arbetskompisar ska ringa. Återigen kan jag inte gå till jobbet. För ingen är där. Alla sitter hemma. De ska avvackta någon timme har jag fått höra,sen ska de ringa om de åker in. Åker dom in ska jag ploga genom blötsnön i mina fina stövlar för det är dom enda skorna som skulle kunna fixa blötan. Men de är fullständigt blankapå undersidan så de ger inte mcket grepp precis.

Nu börjar snöfallet lugna ner sig lite. Inte lika tunga flingor. Men det är ändå ett rejältsnöfall. Jag tror inte jag kommer in till kontoret på några timmar. Om ens överhuvudtaget. Vilket gör mig nervös. För påmåndag ska jag vara vikarietill en av kolegorna. Och idag och igår skulle jag få va med hennes hjälp då på allt jag ska göra. Nu blev det inte så.
Heaven help me!


Ja, jag sager da det...

Inatt har det fallit sa mycket sno i England att det ar det mesta som har fallit pa sex ar!
Ve och fasa!
Vagarna ar stangda. Polisen rekommenderar att man stannar hemma fran jobbet. Alla bussar i hela London ar installda. Flygen maste omdirigeras. Skolorna ar stangda.
Det ar KAOS!!!!

Det ligger tva centimeter sno pa marken. Man ser fortfarande grastopparna.

Liten skillnad mot hemma. Hemma ar det har bara ett vanligt snofall. En riktigt fin dag skulle jag vilja saga. perfekt vader for en pulka dag. Lagam kallt ocksa, bara nagra minus.
Har ar det en snostorm.

Forlaringen ar naturligtvis att de ar sa ovana vid sant har vader att de inte ar forberedda for det. De har inga plogbilar, inga sandbilar. Ingen har vinterdack.
Trafiken fastnar totalt pa vagarna. Folk sitter fast i sin bil ute pa motorvagan hela dagen om det vill sig illa.

Och sa sjunger dom att de "dreaming of a white christmas."
Hyclare

RSS 2.0