Dagbok

Vissa dagar har man massa att skriva om inget alls. Andra har man inget att skriva om massa. Lite sån där inget om massa dag idag.
Men, iaf så har jag fått börja skriva dagbok för vi håller på med dagböcker i skolan. Håller på att analysera olika sorters texter. Började med dikter. Fortsätter nu med dagböcker. Har fått läsa lite olika dagboksinlägg av berömda dagboksskrivare. Riktigt roliga små inlägg. Och ett som fick mig att gråta. Blödiga jag.
Iaf, jag har kommit fram till att jag är sjukligt oförmögen att skriva korta saker. Ska det skrivas, så ska det skrivas på allvar. Så det blir sida upp och ner, sen har jag kramp i handen. Och det tar ju en evighet. Så man hinner ju tröttna. OCh så vill de väl helst att det ska va på engelska, nu när jag är en engelskastudent. Men se det blir inget med det.

Okej, nu vill jag göra en efterlysningen igen. Det är aldrig någon som kommeneterar. Vart tog ni vägen egenkligen? Sitter jag här och skriver för mig själv?


Börjar tina upp nu

Sen igårkväll har jag tagit mig lyxen att spendera mina dagar i ett rum som inte kommer göra om mig till en isglass.
Det är så kallt i mitt hem på dagarna så här under vintern att jag inte kan vara där. På nätterna sover jag med ett täcke och tre filtar varje kväll - dubbelvikta filtar - så sammanlagt är det sex lager som täcker mig. Dessutom har jag en varmvattenflaska i sängen att lägga mina iskalla tår emot. Men nu har jag upptäckt att jag varit lite oförsiktig med den. Jag har frysit så panikartat att jag har inte tänkt på att den är fylld med kokande vatten. Så jag har lagt benet emot den och har nu som följd två röda områden på mitt ena ben och en blåsa har bildats. Typ brännskador. Inte allvarligt, men de svider allt. Tog mig två dagar innan jag insåg var de kom ifrån.
Trots allt detta fryser jag som en isglass varje natt. Så igår packade jag ihop mina böcker och min tandborste och flyttade in hos brorsan en eller två nätter. Värmen är inte ens på här, och jag fryser inte det minsta, snarare tvärt om. Jag är väldigt glad att brorsan har en så bra lägenhet, att han bor kvar här under vintern och att han är så pass generös att jag får vara här. Jag har en rackarns bra bror.
Engelsmännen är aningen trögfattade när det gäller detta med anledningen till varför man ens bygger hus till och börja med. De byggs för att undslippa elementen. Man vill inte ha vind som blåser när man sover, man vill överleva vintern utan att behöva gå i ide. Men engelsmännen gillar väl lite råhet. Det är därför de inte ens isolerar sina hus. Det är väl därför de bor kvar i detta råa konstant gråa blöta land. Och jag brukade tycka Sverige var grått och deprimerande. Ingenting med vad engelsmännen står ut med. Inte undra på att de försökte erövra hela världen och alltid är ute och seglar runt jorden.

Dagens ord

"Vad skola vi nu säga om detta? Om HERREN är för oss, vem kan då vara emot oss?"

Ett ord att leva för.

Senaste nytt

Sen sist jag skrev: Är tillbaka i Luton. Vädret är katastrofalt tråkigt. Ena dagen är det sju plus. Andra dagen står landet stilla på grund av snöoväder.
Har börjat skolan. Är väldigt annorlunda mot förra terminen. Favoritläraren har vi inte längre. Vi studerar plötsligt bara massa texter. Förra terminen var det bara tal. Har en ny lärare som är väldigt sträng jämfört med de andra. Och en av mina kurser har jag varit på två gånger nu utan att varken elever eller lärare dök upp. Jag satt ensam i ett mörkt klassrum.
Brorsan svävar på moln. Han har fått flickvän. Så han är mest på skype nu för tiden.
Huset är svinkallt. Så jag sover med fyra täcken och varmvattenflaska varje natt. Det är så kallt här hemma att jag inte kan vara hemma på dagarna så jag går till biblioteket bara för att värma upp mig.
Mamma har haft födelsedag. Återigen känner man sig lite dum som inte kan vara hemma och fira henne. Men hon sa att det blev en bra dag så jag får väl ta henne på orden.
Jag har massa böcker att läsa, Bara det att inte många av dem är inte skolböcker och jag kan inte bestämma vilken som är mest viktig att läsa just nu. För tillfället håller jag på med en roman som är väldigt talande, spännande och lärorik. resa från tyst planet av C.S. Lewis. rekomenderas.  

Ja, liten uppdatering så att ni vet vad som händer.

Nu är jag trött och ska sova. Gott natt gott folk.

ÅÅHHHH!!!

Jag blir bara så trött. Nu är det dags för inlämning igen. Och tror ni inte det strular igen?
Jag var säker på att den skulle in imorgon, onsdag. Så jag går till skolan och upptäcker att det är flera stycken som lämnar in sina uppgifter idag. Frågar några tjejer om det. De säger att den är till idag! Så det var bara att skolka från ännu fler lektioner och knalla hem och skriva. SUCK!!!!!

Brrrrrrr....

Något smarthuvud kom på att om man stänger av värmen i mitt rum medan jag var hemma i Sverige och firade jul kunde man ju spara lite pengar på elen.
Dom glömde bara bort att sätt på den igen.
När jag kom tillbaka till Luton i torsdags var mitt rum fullständigt iskallt. Och det är det fortfarande, fyra dagar senare. Blir inte bättre av att det tog mig två dagar innan jag fattade hur man skulle sätta på värmen. Jag har lyckats komma på vilken ratt man ska skruva på. Men inte åt vilket håll eller hur mycket. Så här om natten när jag försökte skruva upp den tror jag att jag stängde av den igen.
Jag kan inte vara där! Det var så kallt idag att jag började huttra och förlorade känslen i mina fötter.
Jag har försökt samla värme de senaste dagarna. Det gäller att hålla dörren stängd i alla lägen. Och vara där så mycket som möjligt också så att man avger tillräckligt mycket värme för att slippa frysa ihjäl under nattens gång.
Idag försvann all den värmen ut genom ytterdörren.
En man från the Gas Company kom och installerade en grej till vår gasmätare. Och tror ni inte den finns inne på mitt rum. Så både min dörr och ytterdörren stod på vid gavel en halv evighet medan han var ute i sin bil och hämtade sina verktyg.
Snacka om att elda för kråkorna.
Suck sa jag i mitt hjärta när jag riktigt såg hur värmen flyttade hemifrån.
Tillslut fick jag nog av det extremt kalla huset och gick till biblioteket bara för att bli varm. Så här sitter jag nu och njuter av att ha känsel i mina hälar.

Imorgon börjar lektionerna igen. Har ett nytt ämne den här terminen. CAE Cambridge. Mer grammatik och språkstruktur.

Ha de fint


Humor

Något England är väldigt bra på är humor. Bara man börjar kolla runt lite så förstår man att de flesta humorprogram som håller i längden är engelska.
(Bortsett från Jeff Dunham då)

Top Gear
Pang i bygget
Monty Python (life of Brian)
Live at Apollo
Black Books
Och en massa annat

Jag har börjat kolla en massa på Speciellt Live at the Apollo. Så vansinnigt roligt. Den bästa av dem alla just nu i mina ögon är Michael McIntyre.
Har du liten stund över så är han värd att kolla in. Här är en länk till klipp ett av tre. Klicka vidare själv.
Ha så kul!

http://www.youtube.com/watch?v=Es2l4yUBY6M&feature=PlayList&p=ACCCFCD664C4DDD2&index=0&playnext=1

RSS 2.0